Antti Rinteen ajasta Sanna Marinin aikaan


Antti Rinne on tuttu hahmo valtakunnan politiikassa. Hänet tunnetaan laajalti Suomessa kaiken ikäisten keskuudessa ja puoluekannasta riippumatta. Poliitikot ovat usein niin sanotusti “kansankunnan kaapin päällä tai peilin edessä”, eli heidän toimiaan tarkkailaan kansalaisten toimesta. Niin myös koulutukseltaan Juristi Antti Rinnettä, joka on tehnyt pitkän uran sekä ammattiyhdistystoiminnan että politiikan parissa.

Rinne on toiminut SDP:n puheenjohtajana, valtiovarainministerinä, perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana, kansanedustajana, eduskunnan ensimmäisenä varapuhemiehenä ja Suomen pääministerinä. Ei voi muuta sanoa kuin, että merkittävä saavutus yhdeltä mieheltä politiikan saralla.

Antti Rinne kehotti ja ohjeisti

Antti Rinne kehotti toistuvasti useampia eri tahoja katsomaan peiliin. Joskus korjattavaa oli eduskunnan keskustelukulttuurissa, toisinaan kritiikin kohteena oli pankki, jolla oli “niin sanottuja Panama-kytköksiä.”

Kansanedustajat ja muut tärkeässä asemassa olevat katsovat muutenkin tosiusein peiliin, jotta ulkoinen olemus on siisti ja kohdallaan. Melkein jokaisen suomalaisen kotoa löytyy peili tai useampia, jotka nykyään on ostettu kätevästi verkosta. Netissä peilejä ja muita kotiin, kodinhoitoon ja puutarhaan liittyviä tarvikkeita myy suosittu nettikauppa Rörfokus.fi.

Tunnettu nettikauppa rörfokus.fi myy myös eri värisiä ja erilaisista materiaaleista valmistettuja kokovartalopeilejä/peilikaappeja, jotka viimeistelevät kätevästi ulkoisen olemuksen. Peili on tärkeä myös silloin, kun poliitikko harjoittelee tulevaa puhettaan peilin edessä. Tiesitkö, että

Rörfokus toimittaa tilauksesi nopeasti perille antamaasi osoitteeseen. Liike on auki verkossa 24/7, joten käy tutustumassa netin parhaaseen peilivalikoimaan jo tänään. Tarjolla on myös runsaasti tuotteita kotiin- ja puutarhaan sekä esimerkiksi ilmastointiasennukseen ja putkistoremontteihin. Vapaa-aikana on mukava puuhata kaikenlaista pientä, kuten tiedämme myös Antti RInne kokkaa, kirjoittaa ja remontoi sekä kotia että autoja, todella monipuolinen poliitikko siis.

Erot pääministereiden välillä

  • Antti Rinne:

Antti Rinne oli työmarkkinajohtajana “kova luu.” Rinne käytti usein “lakkoa aseenaan” taistellakseen edustamiensa työntekijöiden puolesta. Pääministerinä Rinne halusi lisätä koulutusmahdollisuuksia kaikenikäisille pohjakoulutuksesta riippumatta sekä edistää työllisyyttä. Antti Rinteen hallituksen hallitusohjelmaan kuuluva työllisyysaste oli 75 %.

Antti Rinne on aina kannattanut terveyskeskuskäyntien maksuttomuutta ja samanlaisia avioliitto- ja adoptio-oikeuksia kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta. Rinne oli huolissaan myös syntyvyyden laskusta ja kannusti suomalaisia synnytystalkoisiin, sillä ilman tulevia veronmaksajia ei Suomi pysy hyvinvointivaltiona.

  • Sanna Marin:

Sanna Marinin hallitus jatkoi Antti Rinteen hallitusohjelman linjoilla. Hallintotieteiden maisteri Sanna Marin on toiminut kansanedustajana, SDP:n puheenjohtajana ja Tampereen kaupunginvaltuutettuna. Marinin tavoitteita politiikassa ovat tuloerojen poistaminen eri ammattiryhmien välillä. Marin toimii myös ihmisten eriarvoisuutta vastaan. Sanna Marin sallisi paljon puhutun eutanasian Suomessa ja parantaisi sosiaaliturvaa.

Vuosina 2015-2019 Marin ei kannattanut Suomen Natoon liittymistä, mutta vallitsevan maailmantilanteen vuoksi hän on sittemmin muuttanut kantaansa. Lyhyesti sanottuna, kummallakin pääministerillä on samankaltaiset puolueen ideologiaan kiinteästi sidotut tavoitteet, joten mikään ei ole ratkaisevasti Suomessa muuttunut pääministerin vaihtuessa.

politics